Unge & Voksne

Det sker jævnligt, at der er voksne katte til salg. Det er som regel tidligere avlskatte, som er blevet neutraliserede, og har brug for at komme ud i et nyt hjem. Kattene vil være i alderen 1 - 4 år.

Der kan være meget forskel på de enkelte kattes personlighed, men fælles for dem er, at de er meget knyttede til mennesker, og er blevet godt præget igennem hele deres liv. De vil have en så solid social ballast, at de bedre er i stand til at komme ud et sted, hvor de skal gå som ene kat. Nogle få katte, specielt hunkatte, som er et par år gamle, kan godt klare at være alene-katte.


De fleste katte har dog stor glæde af at komme ud som par, enten sammen med en anden voksen kat, en killing eller et ungdyr.

En sjælden gang i mellem vil vi have en ungkat til salg. Abyssinier-ungkatte har killingernes energi og charme, men har lært mere om, hvordan man gebærder sig som kat. Der er ikke forskel på "tilpasningssevnen" hos en ungkat eller en killing. Prægningen til mennesker foregår i det meget tidlige killingeliv, før 3 uger, hvor de lærer at knytte lugten, lyden og følelsen af menneskehænder og deres stemmer med noget rart og trygt. Efterhånden lærer de også at mennesker kan bruges til både kæl og leg - og så giver de een mad ;-)

En ungkat på 6 - 12 måneder vil stadigt være meget villig til at omstille sig og knytte sig lige så stærkt til nye mennesker, som en lille killing. En fordel ved at købe en ungkat er, at den i højere grad har "lært at være kat" af de andre katte, men er også i højere grad blevet opdraget til livet som kælekat, og vil derfor være mere harmonisk familiemedlem i sin nye familie. Desuden vil man hos ungkattene i højere grad vil være sikker på, hvilken personlighed og udseende katten får som voksen.

Har du planer om en voksen kat?


Der kan i perioder være flere "hjemmegående" katte, som endnu ikke er kommet til salg på hjemmesiden. Det vil normalt være avlskatte, oftest hunkatte, der snart vil komme til salg som kælekatte, men som endnu ikke er neutraliseret eller som stadigt har små killinger. Mail eller ring og hør, om din ønskekat går og venter på dig.


Tyrian (3 år) hankastrat leder efter et blivende kælehjem gerne sammen med legekammerat Fx. killingen Xanthos som er klar til at komme hjemmefra til Påske, hvor han vil være 4 måneder. Tyrian er fuld af energi og elsker leg og vild tagfat med de andre katte, men kommer også gerne springende op på skulderen for at få kæl og opmærksomhed. Han er en flot og kærlig hankat med en stor personlighed.

Dette får du ved køb af Lugwe´s Abyssiniere


 • Lugwe´s Abyssiniere er af særdeles høj kvalitet. De er smukke og charmerende, og på udstillinger meget vindende katte.
 • Lugwe avler udelukkende på sunde og raske dyr, og der opdrættes og sælges kun de bedste racetypiske katte.
 • En Abyssinier fra Lugwe er velpræget og renlig, har et venligt temperament, er livlig, kælen og nysgerrig.
 • Killingen/katten er dyrlæge-kontrolleret, ormebehandlet, vaccineret min. 2 gange,  øremærket/chipmærket og neutraliseret.
 • Der medfølger stambog fra Felis Danica, den danske hovedorganisation for katte opdræt.
 • Killingen/katten vil blive afleveret til dit hjem (Gælder kun i Danmark. Medregn transportudgifter, hvis du bor udenfor Storkøbenhavn).
 • Der gives 14 dages returret.
 • Der gives rabat ved køb af to katte samtidig.
 • Der gives 2 års reklamationsret og garanti ved arvelige sygdomme.
 • Der tilbydes råd, hjælp og vejledning i det omfang, du måtte finde det nødvendigt.
 • Der medfølger en foder start-pakke og ynglings legetøjet.

Lugwes Katte

Unge og voksne katte sælges  udelukkende til hjem, hvor de kan gå som indekatte.


Når kattene kommer overdrages er de

 • dyrlæge-kontrollerede
 • ormekurbehandlede
 • vaccinerede
 • øremærkede
 • evt. chippet
 • neutraliserede


Der medfølger Felis Danica stam-tavle og sundhedsbog fra dyr-lægen.

Priser

Ungdyr (6-12 md): 7000 - 8000,- kr


Voksne (1-3 år): 5000 - 7000,- kr


Voksne (3-5 år): 3000 - 5000,- kr


Inklusiv vaccination, øremærke og neutralisering

Pris og kvalitet følges ad


Inden for katte-sport, som ved alt andet, får man det, man betaler for. Prisen på den enkelte ungkat/kat sættes efter dens kvaliteter og alder, samt efter om katten er smuk nok til at blive udstillet.


Vejledende pris for neutralisering af katte inkl. vaccination og øremærke (2020):


 • Hankatte: 1625,- kr
 • Hunkatte:  2550,- kr


I forbindelse med neutalisering foretages altid sundhedstjek og tandeftersynd. Tandrens koster yderligere 1487,- kr.


Neutralisering af kattene vil allerede være foretaget inden overdragelsen.


Forudbestillingsbeløb betales ved bestilling af katten for at reservere en bestemt kat til senere overdragelse. Dette udgør ca. 30% af den samlede købspris.


Der gives rabat ved køb af to katte samtidigt til samme hjem.

Kontakt


Lugwe Abyssiniere

Lene Bay

Torbenfeldtvej 13, 2. sal

2700 Brønshøj

mobil: 26 24 12 84

e-mail: lene_bay@hotmail.com